Nouă din zece tineri sunt maltratați de către iubitele lor

„Zici că nu mă mai iubești, nu?!?”, „Nu-mi place prietena ta!”, „Cine te-a sunat?”, „Cine-i aia de ți-a dat like și a comentat pe Facebook?!?”, „Ce-i cu mesajul ăsta???”. Îți par cunoscute chestiile astea?!? În general aceste propozitii sunt folosite de către femei pentru a menține controlul și a ne șantaja emoțional.
Despre violența asupra bărbaților se vorbește foarte puțin, dar concluzia la care a ajuns, Hocus Pocus, reporter la valeriu.pinzaru.ro, după intervievarea unui număr de 438 de bărbați, este că 78% din tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani au parte de violență psihologică din partea femeilor.
Conform Institutului Național de Statistică Român (INSR), tinerii sunt agresați fizic, sexual, psihologic și econimic de către partenerele lor de viață. Ele îi controlează. Le controlează telefoanele mobile, le interzic să aibă prietene, iar, cele pe care le au, deja, sunt supuse unor gelozii fără margini, le controlează privirile, etc.
Trebuie subliniat că: Este considerată violență și controlul asupra perechii, de sex masculin sau feminin, așa că, nici o femeie sau bărbat nu trebuie să treacă printr-o relație în care controlul, șantajul emoțional sau abuzul unuia față de celălalt, să existe.
Dar TU? Te simți controlat/ă de perechea ta?!?

Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like