Human Bodies

“Fiecare corp are nevoie de 3 luni de pregatire. Disectia e minutioasa si impactanta. Toti muschii sunt delimitati de o forma impecabila.”

Cand moartea se transforma in arta

Cadavrele sunt transformate printr-o tehnica numita “plastifiere” si apoi sunt prezentate publicului in expozitii care nu lasa pe nimeni indiferent…

Doctorul neamt Gunther von Hagens arata in expozitiile sale doar… cadavre. Reuseste sa creeze scenarii de o ciudata -si socanta- estetica folosind corpuri de adulti, copii si… chiar si nou-nascuti sau ne-nascuti. Expozitia ‘Korperwelten’ (“Corpuri universale”) care a atras mii de vizitatori in orasele prin care a trecut, permite o intelegere total diferita a corpului uman.

Ideea expozitiei e de a oferi lumii oportunitatea de a cunoaste misterele anatomiei aceasta lume fiind cunoscuta, pana acum, doar studentilor la medicina sau stiintificilor.

Expunerea extrema a corpului uman, de la par la piele, trecand prin grasime, muschi, tendoane si oase, pana la ramificatiile cele mai fine ale vaselor sanguine si ale sistemului nervos, poate fi vazuta ca revolutionara.

Va ofer cateva mostre din creatiile doctorului.

CLICK PE FOTOGRAFII PENTRU A MARI

Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like